Puupalkinto 2020 -kilpailun voittajat julkistettiin 5.11. Puupäivä-webinaarissa. Tämän vuoden Puupalkinnon sai Helsingin Olympiastadionin peruskorjaus ja uudistaminen, ja tuomariston kunniamaininta myönnettiin Mansikkalan puukoululle, jonka puurakennesuunnittelun, puutuoteosat ja niiden asennuksen toimitti Oiva Wood Solutions. Imatralla sijaitsevan koulukeskuksen arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Perko Oy.

Mansikkalan saaman kunniamaininnan perustelut olivat seuraavat: ”1400 oppilaan koulukeskus on jaettu taitavasti ihmisen mittaisiin osiin. Ulkoapäin rakennus on samalla suurpiirteinen ja yksityiskohtainen. Sen julkisivujen ja kattojen rytmi on voimakkaasti puuarkkitehtuuria ilmentävä. Sisätilat ovat ryhmitelty pieniin yksiköihin viehättävän sisäpihan ympärille. Liimapuisen pilari-palkkirakenteen, suurien ikkunoiden ja lasiseinien ansiosta syvärunkoisen rakennuksen tilat ovat ilmavia ja valoisia. Systemaattinen rakenne mahdollistaa tilojen joustavan käytön sekä muunneltavuuden muuttuvien tarpeiden mukaisesti. Rakennuksessa on käytetty liimapuurakenteita, ripalaattoja, rankoseinäelementtejä sekä naulalevyristikoita rationaalisesti ja rakennusosille ominaisella tavalla. 15 000 bruttoneliömetrin kokoinen koulukeskus on toteutettu nopealla aikataululla elinkaarihankkeena. Rakennus on osaavasti suunniteltu, ja rakentamisen laatu on viimeisteltyä ja korkeatasoista.”

Kilpailun yleisöäänestyksen voitti Koivula Meteorite. Lue lisää Puupalkinto 2020 -kilpailun voittajista ja palkintoperusteista täältä.