Puolarin lisäkerrokset

  • Toteutus v. 2015 – 2019
  • Tilaaja ja rakentaja Lujatalo Oy
  • Kaksi puusta rakennettua lisäkerrosta
  • Oiva Wood toimitti valmiina jättielementteinä ulkoseinät, kantavat väliseinät, välipohjat, yläpohjat, pilarit ja palkit

Kaksi puista lisäkerrosta

Tampereen keskustassa sijaitsevan kerrostalokorttelin päälle noussutta As Oy Tampereen Puolaria rakennettiin vuosina 2015-2019. Oiva Wood Solutions toimitti koko korttelin kiertäviin puusta rakennettuihin lisäkerroksiin valmiina jättielementteinä ulkoseinät, kantavat väliseinät, välipohjat, yläpohjat, pilarit ja palkit sekä vastasi myös asennuksesta.

Lisäkerrosten materiaaliksi valittiin puu muun muassa sen keveyden vuoksi. Iso etu oli myös elementtien korkea valmiusaste. Ikkunat kiinnitettiin seiniin jo tehtaalla ennen elementtien asentamista. Lisäksi julkisivun elementteihin kiinnitettiin rappauslevytykset ja paneelit parvekkeiden taustalle. Materiaalin kuivuus nopeutti myös työmaavaihetta, sillä sen ansiosta elementtien asennuksesta voitiin siirtyä heti seuraavaan työvaiheeseen.

Lisäkerrosten alle jäävä kortteli koostuu muun muassa vanhaan historialliseen sukkahousutehtaaseen saneeratuista kerrostaloasunnoista, uudiskerrostalosta, ikäihmisten palveluasumiseen ja vuokra-asumiseen tarkoitetuista asunnoista ja liiketiloista. Puolarin lisäkerrokset olivat ainutlaatuinen projekti niin mittakaavaltaan kuin toteutustavoiltaan.